Meniu
Cosul meu
LIVRARE DIN STOC CU FLOTA PROPRIE! Detalii livrare

Returnare produse

1.Retragerea din contract / renuntarea la cumparare


Daca sunteti un Client persoana fizica si v-ati razgandit in ce priveste achizitionarea produselor – le puteti returna in termen de maxim 14 zile calendaristice, fara necesitatea prezentarii unui motiv anume , conform legii (O.U.G. 34/2014). 

Art. 14, Alin. 3 din O.U.G. 34/2014 mentioneaza: 
"Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor."

Ce trebuie sa stiti :
- Produsele se returneaza in ambalajul original si cu toate accesoriilor care insotesc produsul. Returnarea unui produs fara ambalaj sau fara alte accesorii ale ambalajului (spre exemplu suporti de siguranta / protectie din carton sau polistiren) sau ale produsului va duce la diminuarea valorii produselor.
- Produsul returnat trebuie sa fie insotit de factura, certificat de garantie;
- Costul de transport pentru returnarea produselor il suportati dumneavoastra sau le aduceti direct la sediul nostru.

- Curierul ( Fan Courier ) este anuntat  de noi si va ridica produsul de la adresa la care s-a facut livrarea initiala. Daca doresti , poti folosi alta firma de curierat, costul transportul fiind in sarcina dvs..

SC ELENADIA DESIGN  SRL va returna contravaloarea comenzii , mai putin costul transportului , in cel mai scurt timp posibil de la primirea produsului returnat, insa nu mai tarziu de 14 zile din momentul solicitarii de returnare. Costul transportului este in sarcina clientului, iar in caz de retur taxa de transport achitata la livrare nu se restituie.

Conform Art. 11 din O.U.G. 34/2014, "Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informeaza profesionistul cu privire la decizia sa de retragere din contract" folosind una din variantele mai jos prezentate :

- Formular de retur: va rugam completati formularul AICI
- Telefonic: 0720994504

- email: contact@anasolar.ro

Va rugam sa trimiteti in scris la adresa de email de unde ati primit confirmarea comenzii Banca si Contul dvs IBAN in care doriti returnarea banilor. In urma verificarii produsului returnat, va vom anunta daca veti beneficia de retur integral al valorii produsului sau daca se aplica anumite retineri. In situatia in care doriti pastrarea produsului, veti putea veni sa ridicati produsul personal de la sediul nostru sau il vom trimite noi la dumneavoastra daca veti plati transportul necesar livrarii.

De retinut!

In cazurile in care produsele returnate prezinta deteriorari sau sunt incomplete, prezinta urme de uzura, zgarieturi, lovituri,  accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a opri o suma din valoarea produsului (valoare cu TVA) intr 10% si 100% pentru readucerea produsului la stadiul initial (daca acest lucru este posibil), suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.  Daca gradul de deteriorare duce la imposibilitatea utilizarii produsului, se va retine din suma pana la 100%.

In cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitate de consumator) ne rezervam dreptul de a accepta returul produselor si constituirea contravalorii acestora ca avans marfa pentru comenzi viitoare sau de a nu da curs solicitarii de retur.

2.Returul / inlocuirea produsele  defecte

Produsele care prezinta defectiuni sau vicii de fabricatie (nu defecte cauzate de utilizator, care contravin termenilor de garantie) declarate in termen de 48 de ore de la receptie vor fi inlocuite (fara alte costuri - in limita stocului disponibil si cu conditia ca produsul sa fie pachet complet exact ca in momentul ridicarii sau livrarii.

Produsele susceptibile de nerespectarea conditiilor de garantie vor fi preluate in regim normal de garantie pentru redirectionarea catre un service autorizat in vederea diagnosticarii. In cazul in care se constata un defect de fabricatie, se va proceda la finalizarea procedurii de retur. In cazul in care se constata o nerespectare a conditiilor de garantie si automat o nerespectare a Art. 14, Alin. 3 din O.U.G. 34/2014, se va proceda la diminuarea valorii produsului pentru readucerea la starea acestuia din momentul livrarii. 

Returnarile prin curierat rapid nu se vor face cu ramburs. Returnarea banilor se va face ulterior prin transfer bancar in contul comunicat de dvs .

3.Returul/inlocuirea produselor livrate deteriorate ca urmare a manipilarii de catre curieri

 

Daca la deschiderea coletului constatati ca produsul este deteriorat, spart, sau impropriu folosirii , datorita manipularii defectuase din timpul transportului, va rugam sa ne anuntati imediat la numarul de telefon 0720.994.504. Produsul, sau accesoriile deteriorate vor fi inlocuite in cel mai scurt timp sau vom achita contravaloarea acestora. Costurile de retur si de transport vor fi suportate de SC ELENADIA DESIGN SRL.

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla detalii.