Meniu
Cosul meu
LIVRARE DIN STOC CU FLOTA PROPRIE! Detalii livrare

Panouri solare apa calda nepresurizate

Panouri solare apa calda cu rezervor nepresurizat. AnaSolar.ro este importator si distribuitor panouri solare pentru apa calda la cel mai avantajos pret si la cel mai bun raport calitate/pret.

Un panou solar pentru apa calda nepresurizat reprezinta un sistem simplu și mai putin costisitor pentru incalzirea apei folosind energia solara. Acest tip de sistem nu utilizeaza presiunea pentru a transfera apa calduta, ci se bazeaza pe principiul ca apa calda are o densitate mai mica decât apa rece și astfel va urca catre rezervorul de stocare datorita diferentelor de temperatura.

Iata cum functioneaza un panou solar pentru apa calda nepresurizat:

Colectoare solare: La fel ca și in cazul panourilor presurizate, acest sistem include colectoare solare care sunt amplasate in mod obișnuit pe acoperișul cladirii. Colectoarele absorb energia solara și o transforma in caldura.

Circuitul de transfer termic: in locul unui circuit presurizat, sistemul nepresurizat utilizeaza un circuit deschis de transfer termic. Un fluid (de obicei apa sau o solutie de apa și antigel) circula prin colectoare și preia caldura generata de radiatia solara.

Principiul de termosifonare: Dupa ce fluidul preia caldura din colectoare, el urca intr-un rezervor de stocare situat mai sus, datorita diferentei de temperatura. Acest proces se numește termosifonare și se bazeaza pe faptul ca apa calda are o densitate mai mica și tinde sa se ridice catre partea superioara.

Rezervor de stocare: Rezervorul de stocare, situat in partea superioara a sistemului, pastreaza apa incalzita de colectoare. Acesta trebuie sa fie pozitionat corect, astfel incât sa permita termosifonarea fluidului catre partea superioara a rezervorului.

Utilizarea apei calde: Apa calda stocata in rezervor poate fi utilizata pentru consum casnic (dusuri, spalat vase etc.) sau in alte aplicatii in care apa calda este necesara.

Un panou solar pentru apa calda nepresurizat are avantajul ca nu necesita o pompa pentru circulatia fluidului si, prin urmare, nu implica costuri de functionare asociate cu aceasta. De asemenea, este un sistem simplu, fiabil și durabil, cu un numar mai mic de componente mecanice ce ar putea necesita intretinere. Cu toate acestea, eficienta poate fi mai mica decat in cazul sistemelor presurizate, iar pozitionarea și instalarea corecta sunt cruciale pentru a obtine performante optime. De asemenea, rezervorul trebuie sa fie bine izolat pentru a mentine apa calda pe o perioada mai lunga de timp.

Avantajele sistemului de panouri solare nepresurizate sunt:
- Sunt uşor de instalat;
- Nu necesită întreţinere;
- Nu folosesc energie electrică;
- Au un randament foarte bun;
- Sunt cele mai economice sisteme solare de preparare a apei calde menajere;
- Investitia se amortizeaza intr-un timp scurt;
- Sunt confectionate din materiale de calitate;
- Nu polueaza mediul inconjurator.

Panou Solar Apa Calda 100 L Nepresurizat Inox cu Controler
-23 %
Cod: PS100L

Panou Solar Apa Calda 100 L Nepresurizat Inox cu Controler

Panou Solar Apa Calda 100 L Nepresurizat Inox cu Automatizar..
1.200 Lei 1.550 Lei
Panou Solar Apa Calda 120 L Nepresurizat Inox cu Controller
-20 %
Cod: PS120L

Panou Solar Apa Calda 120 L Nepresurizat Inox cu Controller

Panou Solar Apa Calda 120 L Nepresurizat Inox cu Automatizar..
1.400 Lei 1.750 Lei
Panou Solar Apa Calda 150 L Nepresurizat Inox cu Controller
SALE ! -20 %
Cod: PS150L

Panou Solar Apa Calda 150 L Nepresurizat Inox cu Controller

Panou Solar Apa Calda 150 L Nepresurizat Inox cu Automatizar..
1.600 Lei 2.000 Lei
Panou Solar Apa Calda 150 L Nepresurizat Inox cu Controller + Vana amestec apa calda 1/2
SALE ! -26 %
Cod: PS150LVA

Panou Solar Apa Calda 150 L Nepresurizat Inox cu Controller + Vana amestec apa calda 1/2

Panou Solar Apa Calda 150 L Nepresurizat Inox cu Controller ..
1.700 Lei 2.300 Lei
Cod: PS180L

Panou Solar Apa Calda 180 L Nepresurizat Inox cu Controller

Panou Solar Apa Calda 180 L Nepresurizat Inox cu Controller...
0 Lei
Panou Solar Apa Calda 200 L Nepresurizat Inox cu Controller
-13 %
Cod: PS200L

Panou Solar Apa Calda 200 L Nepresurizat Inox cu Controller

Panou Solar Apa Calda 200 L Nepresurizat Inox cu Controller...
2.000 Lei 2.300 Lei
Afişare 1 - 6 din 6 (1 pagini)

Ce sunt panourile solare pentru apa calda?

Panourile solare pentru apa calda sunt dispozitive utilizate pentru a capta energia solara si a o folosi pentru a incalzi apa. Aceste panouri sunt un mijloc ecologic si eficient din punct de vedere energetic pentru a obtine apa calda in gospodarii sau in diverse aplicatii industriale si comerciale.

Cum functioneaza panourile solare pentru apa calda:
1. Colector solar: Panourile solare pentru apa calda sunt echipate cu colectoare solare, care sunt responsabile pentru captarea si absorbtia radiatiei solare. Aceste colectoare contin tuburi sau conducte negre, de obicei din cupru sau aliaje de aluminiu, care sunt inconjurati de o carcasa transparenta pentru a permite patrunderea razelor solare.
2. Absorbtia radiatiei solare: Când lumina solara ajunge la colectoare, tuburile negre absorb energia termica a razelor solare si o transforma in caldura.
3. Transferul de caldura: Caldura captata de tuburile colectorului este transferata la fluidul de lucru din interiorul acestora. Acest fluid poate fi apa sau un amestec de apa si antigel, in functie de clima si conditii.
4. Sistemul de circulatie: Fluidul incalzit circula prin colector si ajunge la un schimbator de caldura sau la un rezervor de apa calda. Aici, caldura este transferata apei menajere sau a apei utilizate in procesele industriale, incalzind-o.
5. Depozitarea si utilizarea apei calde: Apa calda rezultata este stocata intr-un rezervor termoizolat, unde poate fi utilizata in functie de necesitati.

Beneficiile utilizarii panourilor solare pentru apa calda:


1. Energie regenerabila: Folosirea energiei solare reduce dependenta de combustibili fosili si contribuie la reducerea impactului asupra mediului.
2. Economii la facturile de energie: Prin utilizarea energiei solare gratuite pentru a incalzi apa, se reduc costurile asociate cu incalzirea apei calde menajere sau a apei in scopuri industriale.
3. Durata de viata si intretinere redusa: Panourile solare pentru apa calda au o durata de viata lunga si necesita putina intretinere in comparatie cu alte sisteme de incalzire a apei.
4. Sursa de energie independenta: Sistemele solare de apa calda functioneaza independent de reteaua electrica, ceea ce le face ideale pentru zonele in care accesul la energie electrica este limitat sau costisitor.
5. Reducerea emisiilor de CO2: Prin utilizarea energiei solare, se reduc emisiile de gaze cu efect de sera si se contribuie la combaterea schimbarilor climatice.

Totusi, este important sa tii cont de câteva aspecte:
- Performanta panourilor solare poate varia in functie de conditiile climatice si de orientarea si inclinarea acestora fata de soare.
- Investitia initiala poate fi mare, dar aceasta poate fi recuperata prin economiile la energie.
- In zonele cu ierni geroase, trebuie luata in considerare protectia impotriva inghetului, pentru a evita deteriorarea sistemului in timpul sezonului rece.

In concluzie, panourile solare pentru apa calda sunt o optiune ecologica si economica pentru a beneficia de apa calda folosind energia solara, contribuind in acelasi timp la reducerea impactului asupra mediului.
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla detalii.