Meniu
Cosul meu
LIVRARE DIN STOC CU FLOTA PROPRIE! Detalii livrare

Panouri solare apa calda presurizate

Panouri solare apa calda presurizate cu heat-pipe. AnaSolar.ro este importator si distribuitor panouri solare pentru apa calda la cel mai avantajos pret si la cel mai bun raport calitate/pret.

Un panou solar pentru apa calda presurizat este un tip de sistem de incalzire a apei, alimentat de energie solara, care utilizeaza presiunea pentru a transfera apa incalzita catre rezervorul de stocare. Aceste sisteme sunt ideale pentru casele sau cladirile cu consum mai mare de apa calda si sunt proiectate pentru a asigura un flux constant si o presiune adecvata a apei in instalatie.

Iata cum functioneaza un panou solar pentru apa calda presurizat:

Colectoare solare: Panoul solar presurizat este echipat cu colectoare solare, care sunt de obicei plasate pe acoperisul cladirii. Aceste colectoare sunt responsabile pentru captarea radiatiei solare si transformarea acesteia in caldura. Majoritatea colectoarelor solare sunt colectoare plate sau tuburi vidate.

Circuitul de transfer termic: Colectoarele sunt conectate la un circuit inchis de transfer termic, care contine un fluid (de obicei un amestec de apa si antigel) ce absoarbe caldura generata de colectoare. Acest fluid transfera caldura catre apa din rezervorul de stocare.

Rezervor de stocare: Rezervorul de stocare pentru apa calda este presurizat si este proiectat pentru a mentine o presiune constanta in instalatie. Acesta poate fi un cilindru de apa izolat termic, care pastreaza apa calda pâna când este necesara utilizarea sa.

Schimbator de caldura: In interiorul rezervorului de stocare, exista un schimbator de caldura care permite transferul caldurii din fluidul de transfer termic catre apa din rezervor, fara a amesteca cele doua tipuri de lichide.

Circulatie cu presiune: In acest sistem, circulatia fluidului de transfer termic catre colectoare si inapoi catre rezervor este realizata cu ajutorul unei pompe si a presiunii din instalatie. Aceasta asigura un flux constant al fluidului, precum si mentinerea unei presiuni adecvate in sistem pentru o functionare eficienta.

Avantajele sistemului de panouri solare presurizate Anasolar sunt:
- FUNCTIONEAZA TOT TIMPUL ANULUI (cu o izolatie corespunzatoare a tevilor);
- Sunt uşor de instalat;
- Nu necesită întreţinere;
- Nu folosesc energie electrică;
- Pot fi montate la orice inaltime, chiar si direct pe pamant;
- Confectionate din material de calitate;
- Au un randament foarte bun;
- Sunt cele mai economice sisteme solare de preparare a apei calde menajere.

Panou solar apa calda cu rezervor presurizat heat-pipe 100 L cu Controller
-4 %
Cod: PSP100L

Panou solar apa calda cu rezervor presurizat heat-pipe 100 L cu Controller

Panou solar apa calda cu rezervor presurizat heat-pipe 100 L..
2.200 Lei 2.300 Lei
Panou solar apa calda cu rezervor presurizat heat-pipe 150 L cu Controller
-10 %
Cod: PSP150L

Panou solar apa calda cu rezervor presurizat heat-pipe 150 L cu Controller

Panou solar apa calda cu rezervor presurizat heat-pipe 150 L..
2.800 Lei 3.100 Lei
Panou solar apa calda cu rezervor presurizat heat-pipe 200 L cu Controller
-6 %
Cod: PSP200L

Panou solar apa calda cu rezervor presurizat heat-pipe 200 L cu Controller

Panou solar apa calda cu rezervor presurizat heat-pipe 200 L..
3.400 Lei 3.600 Lei
Afişare 1 - 5 din 5 (1 pagini)

Ce sunt panourile solare pentru apa calda?

Panourile solare pentru apa calda sunt dispozitive utilizate pentru a capta energia solara si a o folosi pentru a incalzi apa. Aceste panouri sunt un mijloc ecologic si eficient din punct de vedere energetic pentru a obtine apa calda in gospodarii sau in diverse aplicatii industriale si comerciale.

Cum functioneaza panourile solare pentru apa calda:
1. Colector solar: Panourile solare pentru apa calda sunt echipate cu colectoare solare, care sunt responsabile pentru captarea si absorbtia radiatiei solare. Aceste colectoare contin tuburi sau conducte negre, de obicei din cupru sau aliaje de aluminiu, care sunt inconjurati de o carcasa transparenta pentru a permite patrunderea razelor solare.
2. Absorbtia radiatiei solare: Când lumina solara ajunge la colectoare, tuburile negre absorb energia termica a razelor solare si o transforma in caldura.
3. Transferul de caldura: Caldura captata de tuburile colectorului este transferata la fluidul de lucru din interiorul acestora. Acest fluid poate fi apa sau un amestec de apa si antigel, in functie de clima si conditii.
4. Sistemul de circulatie: Fluidul incalzit circula prin colector si ajunge la un schimbator de caldura sau la un rezervor de apa calda. Aici, caldura este transferata apei menajere sau a apei utilizate in procesele industriale, incalzind-o.
5. Depozitarea si utilizarea apei calde: Apa calda rezultata este stocata intr-un rezervor termoizolat, unde poate fi utilizata in functie de necesitati.

Beneficiile utilizarii panourilor solare pentru apa calda:


1. Energie regenerabila: Folosirea energiei solare reduce dependenta de combustibili fosili si contribuie la reducerea impactului asupra mediului.
2. Economii la facturile de energie: Prin utilizarea energiei solare gratuite pentru a incalzi apa, se reduc costurile asociate cu incalzirea apei calde menajere sau a apei in scopuri industriale.
3. Durata de viata si intretinere redusa: Panourile solare pentru apa calda au o durata de viata lunga si necesita putina intretinere in comparatie cu alte sisteme de incalzire a apei.
4. Sursa de energie independenta: Sistemele solare de apa calda functioneaza independent de reteaua electrica, ceea ce le face ideale pentru zonele in care accesul la energie electrica este limitat sau costisitor.
5. Reducerea emisiilor de CO2: Prin utilizarea energiei solare, se reduc emisiile de gaze cu efect de sera si se contribuie la combaterea schimbarilor climatice.

Totusi, este important sa tii cont de câteva aspecte:
- Performanta panourilor solare poate varia in functie de conditiile climatice si de orientarea si inclinarea acestora fata de soare.
- Investitia initiala poate fi mare, dar aceasta poate fi recuperata prin economiile la energie.
- In zonele cu ierni geroase, trebuie luata in considerare protectia impotriva inghetului, pentru a evita deteriorarea sistemului in timpul sezonului rece.

In concluzie, panourile solare pentru apa calda sunt o optiune ecologica si economica pentru a beneficia de apa calda folosind energia solara, contribuind in acelasi timp la reducerea impactului asupra mediului.
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla detalii.